Romana  English  
Valute:

Categorii
Noutăti


(203) Faina de linte verde 500g

(203) Faina de

7.92LEI
Top » Catalog » Alte produse » (60) Fructoza »
(60) Fructoza 250g

Fructoza este un monoglucid cu structura cetozica, solubila in apa si aproape de doua ori mai dulce decat glucoza. Aceasta hexoza nu are carcter reducator si roteste lumina polarizata spre stanga. De la aceasta proprietate levogira ii deriva denumirea sinonima de levuloza. Fructoza se gaseste libera in natura sau intra in componenta unor glucide cu mai multe molecule (zaharoza, inulina). in stare libera se afla in forma furanozica (cu 5 atomi in inel), iar in combinatii se gaseste in forma piranozica (cu 6 atomi in ciclu).

Fructoza predomina in fructele dulci si in miere. In unele fructe (mere, pere, cirese, coacaze negre) continutul de fructoza il depaseste pe cel de glucoza.

In organismul uman fructoza trece greu in stare de glucoza iar metabolizarea ei este mai inceata. Datorita acestui motiv precum si ca o consecinta a gustului foarte dulce (necesita o cantitate mai mica) se poate utiliza ca sursa naturala de "dulce" si de catre diabetici (cu prudenta). Fructoza este singura glucida care se metabolizeaza pasiv (nu are nevoie de insulina), fara fosforilare prealabila.

Considerata pana nu demult cea mai asimlabila si mai sanatoasa glucida, fructoza si-a dovedit si anumite neajunsuri. Desi prin functia cetonica initeaza arderea grasimilor, in acelasi timp stimuleaza asimilarea si sinteza unor lipide, dintre care cele mai de temut sunt trigliceridele.Levuloza naturala din fructe prezinta efecte hipertriglicerilemiante nesemnificative, insa fructoza din solutii (sucuri industriale, produse lactate indulcite, inghetata, etc.), precum si cea din miere poate fi daunatoare acolo unde se semnaleaza tendinte crescatoare ale nivelului trigliceridelor si chiar a colesterolului.

Nevoile organismului in fructoza sunt mai ridicate la barbati, deoarece acesta cetohexoza are un important rol in spermatogeneza. Deoarece intretine metabolismul anaerob, se recomanda introducerea unei cantitati sporite de levuloza personelor care depun eforturi musculare sustinute si de scurta durata.

Ambalare: 250g3.29LEI
Acest produs a fost adăugat în catalogul nostru în Monday 29 June, 2015.
Opinii


Cumpărători care au cumpărat deja acest produs


(33) Fulgi de drojdie 250g

(33) Fulgi de drojdie 250g(144) Bautura extraprotein 350g

(144) Bautura extraprotein 350g(56) Fasole mungo 1kg

(56) Fasole mungo 1kg(120) Canepa decorticata 250g

(120) Canepa decorticata 250g(143) Bautura soia calciu-lecitina 350g

(143) Bautura soia calciu-lecitina(57) Amidon de cartofi 500g

(57) Amidon de cartofi 500g

Cos
Notificări
Notificări Trimite-mi stiri despre (60) Fructoza 250g
Informatii